Hirdetés

Két évig zavarta a mobiltornyok jeleit egy autós



|

A floridai férfi 48 ezer dolláros bírságot fizethet a tettéért.

Hirdetés

A világ nagy részén mostanra sikerült tisztázni a vezetés közbeni mobilozás feltételeit, azonban Florida államban továbbra is lehetséges headset vagy kihangosító nélkül telefonálni. Tegnapi hírek szerint egy helyi férfinak nem tetszett a helyzet, így vérbeli amerikai állampolgárként saját kezűleg kívánta megoldani a balesetveszélyes problémát: két évig egy mobiltornyok jeleit zavaró berendezéssel az autójában utazott.
 

Hirdetés


A furcsa és ismétlődő üzemzavart a nagy mobilszolgáltatók helyett a kisebb MetroPCS észlelte, a 60 éves Jason R. Humphreys megszokott napi közlekedési rutinjából fakadóan pedig nem kellett Sherlock Holmes-nak lenni a beazonosításához és tárgyi bizonyítékokkal együtt való lekapcsolásához.


Az amerikai távközlési hatóság sejthetően nem volt elragadtatva a férfi magánakciójától, ugyanis a Toyota Highlanderében elhelyezett kis hatótávolságú zavaró a vészhívásokat is képes volt blokkolni. A férfi 48 ezer dolláros bírságot kapott az önbíráskodásáért, az USA-ban tiltott ilyen berendezéseket üzemeltetni.


(Forrás: The Verge | Fotó: Eric Schmuttenmaer)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.