Hirdetés

Két kézzel szórja a pénzt az Uber



|

Több mint 1,2 milliárd amerikai dollárt vesztett el eddig idén az Uber, amely továbbra sem tudja, miből csináljon nyereséget.

Hirdetés

Az Uber már messze nem induló cégnek számít, így joggal lehetne feltételezni, hogy lassan eredményes és nyereséges lesz. Azonban a befektetőknek tartott konferencián az Uber elárulta, hogy valójában két kézzel szórja és égeti a pénzt. 

Hirdetés

A Bloomberg úgy tudja, hogy az Uber csak az idei év első felében 1,27 milliárd dolláros veszteséggel dolgozott. A pénzügyi részlegért felelős Gautam Gupta szerint ennek a nagyját a sofőrök kompenzációjára fizették ki. 

Nem ez az első eset, hogy az Uber így szórja a pénzt: 2015-ben több mint 2 milliárd dollárt veszített, 7 év alatt több mint 4 milliárdot. 

A befektetők persze számítanak rá, hogy a startupok az elején gőzerővel költik a pénzt annak érdekében, hogy megvessék a lábukat a piacon - az Uber azonban ezt olyan nagy mértékben csinálja, és az összeg úgy emelkedik folyamatosan, amelyre eddig kevés példa volt. 

Bár az Uber idén Amerikában nyereséges lett, jelentős pénzeket ölt Kínába, ahol két év alatt nagyjából 2 milliárd dollárt bukott el. Most ráadásul a Lyft miatt Amerikában is árháborúba kellett kezdjen, ami fokozta a veszteségeket. Az Uber hajlandó még több pénzt költeni a piaci elsősége megtartásáért és az egyeduralom eléréséért, de jó kérdés, hogy ezt meddig lehet ilyen ütemben folytatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.