Hirdetés

Közel 16 ezer autót hív vissza a Renault



|

Ezen felül 700 ezer autóhoz ingyen szoftverfrissítést ad ki a vállalat.

Hirdetés

Továbbra is sok a megválaszolatlan kérdés a Volkswagen tavaly kirobbant botránya kapcsán, ám annyi biztos, hogy forró lett a talaj a dízel autókat gyártók talpa alatt. A megengedettnél magasabb károsanyag-kibocsátási vizsgálatok legújabb vesztese a Renault, a cégnek nagyjából 15800 autót kell visszahívnia.

Hirdetés


Szerencsére csak egyetlen modellt érint a probléma, a tavaly júliusban tömeggyártásba került Captur modell 110 lóerős változatáról van szó. A gyártó munkatársainak vagy szervizes partnereinek egy motorban lévő szűrőt kell kicserélniük, hogy a járművek ne lépjék át maximum kibocsátható szén-dioxid és a nitrogén-oxid limiteket.


Ezen felül megemlítendő, hogy idén nyáron a Renault további 700 ezer autójához fog elérhetővé válni egy szoftverfrissítés, szintén károsanyag-kibocsátása problémák miatt. Az érintett járművek köréről nincs pontos információ, elméletileg mindegyikben a legújabb generációs EURO 6 motor található.


(Forrás: Auto News, Irish Times)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.