Hirdetés

Közel 18 ezer autót hív vissza az Aston Martin



|

Egy kínai beszállító hamisított műanyagot használt a gázkar öntésekor.

Hirdetés

A Reuters beszámolója alapján a luxusautókat készítő brit Aston Martin meglehetősen dühítő helyzetbe került, ugyanis kénytelen visszahívni a 2007 novembere óta legyártott mindegyik bal kormányos, továbbá a 2012 májusa óta elkészült összes jobb kormányos autóját. Összesen 17590 darab kocsiról, avagy a patinás vállalat 2007 novembere óta legyártott járműveinek 75 százalékáról beszélünk. A Vanquish modell nem érintett a malőrben.

Hirdetés


Az Aston Martin nem fog belehalni a váratlan szervizelésbe, ugyanis csak az érintett járművek gázpedálját kell lecserélni, a művelet állítólag körülbelül egy órát vesz igénybe. A problémát az jelenti, hogy a gázkarokat öntő kínai vállalat beszállítója hamisított DuPont műanyaggal üzletelt, az eredetinél sejthetően alacsonyabb minőségű alapanyag esetében fennáll a kar eltörésének esélye, amely balesetet okozhat.


A vállalat szóvivője szerint eddig „csupán” 22 eltört gázkarról érkezett beszámoló, azonban ez szám pont 22-vel több a minőségi normáik alapján elfogadhatónál, így hajlandóak a lehető leghamarabb és térítésmentesen kicserélni az összes potenciálisan veszélyes alkatrészt. Balesetet eddig nem okozott a probléma.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.