Hirdetés

Közösen épít robotautót a BMW és az Intel



|

A Mobileye közreműködésével 2021-re készülhetnek el teljes mértékben önvezető járműveik.

Hirdetés

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, számos autóipari- és techcég dolgozik mostanában robotautók fejlesztésén Az öldöklő versenyben néhányan már belátták, hogy egyedül nem győzhetnek, közéjük tartozik a BMW is. A németek ezért az Intel és a Mobileye partneri segítségével igyekeznek egy teljesen önvezető járművet elkészíteni.

Hirdetés

A három cégóriás közös célja egy olyan platform megépítése, amit aztán az ipar többi szereplője is használhat. Terveik szerint 2017-re már egy komplett flottányi robotautó futná a tesztköröket, 2021-re pedig forgalomba kerülhetne a végleges modell, amiben az emberi "sofőrnek" már tényleg nincs más dolga, mint hátradőlve élvezni a kényelmet, esetleg a munkájával foglalkozni.

Egy friss elemzés szerint 2020-ra egyébként 10 millió robotautó közlekedik majd az utakon, ám ezeknek csupán töredéke lesz teljesen önvezető. Feltehetően utóbbiak sem indulhatnak majd útnak még jó darabig emberi felügyelet nélkül, a jogalkotás lassúsága mellett pedig áruk is gátat szabhat elterjedésüknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.