Hirdetés

Látatlanban is elkapkodták a Tesla új autóját



|

Elon Musk törheti a fejét, hogyan gyártsanak eleget a Model 3-ból.

Hirdetés

Április elsején tartotta meg legújabb autójának bemutatóját a Tesla, amit akkora várakozás övezett, hogy sokan már előző este sátrat vertek a helyszínen. A ferdehátú Model 3-ról egyelőre csak annyit árult el Elon Musk, hogy hat másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/h-ás sebességre és természetesen robotpilótát is kap.

Hirdetés

Mindez nem szegte kedvét a rajongóknak, így már az első nap hihetetlen eredményekről számolhatott be a Tesla. 24 óra leforgása alatt 180 000 előrendelés érkezett az elektromos autóra, a legutóbbi beszámoló szerint pedig 232 ezren fizették be az ezer dolláros foglalót. Musk a Twitteren ki is jelentette, hogy újra kell gondolniuk a gyártási terveket, mert nem számoltak ilyen méretű érdeklődéssel.

A hagyományos autók bizonyos elemeit (például a hűtőrácsot) teljesen mellőző, panoráma üvegtetős Model 3 akkumulátorait az építés alatt álló nevadai Tesla Gigafactory állítja majd elő. Leszállítása emiatt legkorábban is csak 2017 végén kezdődhet el Észak-Amerikában, Európának pedig minimum 2018-ig kell majd várnia, s az ára itt vélhetően magasabb is lesz 35 ezer dollárnál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.