Hirdetés

Lebénult utas miatt kerülhet bajba az Uber



|

A 24 éves nő a tragikus baleset után a sofőrt és az autó gyártóját is beperelte.

Hirdetés

Sarah Milburn éppen a születésnapját ünnepelte egy 2015. novemberi estén barátai társaságában, amikor úgy döntöttek, séta helyett inkább az Ubert választják. A helyszínre érkező sofőr nem sokkal később azonban elkövetett egy hatalmas hibát, figyelmen kívül hagyott egy piros lámpát, aminek következtében a kereszteződésben a Honda egy Ford pickuppal ütközött. A balesetben a 24 éves amerikai nő súlyosan megsérült, deréktól lefelé lebénult.

Hirdetés

Milburn és családja december végén perek sorozatát indította el. A Hondát és az Ubert többek között azzal vádolják, hogy nem biztosították az utasok által jogosan elvárt biztonságot. Szerintük naponta több millió felhasználó adja életét az Uber kezébe, a cég azonban valamit egyértelműen nem jól csinál. A károsult továbbá a sofőrt és az általa vezetett furgon tulajdonosát is beperelte.

A szerencsétlenség újabb kérdéseket vetett fel az Uber üzletpolitikájával kapcsolatban. A balesetet szenvedő autón ugyanis állítólag nem volt érvényes biztosítás, a vezetőnek pedig több rendőrségi ügye is volt már droghasználat és tiltott szerencsejáték miatt (a cég háttérellenőrzései elvileg csak az utasokra veszélyes bűncselekmények elkövetőit, például a szexuális és az erőszakos bűnözőket szűrik ki). Cikkünk írásáig az Uber nem kommentálta a híreket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.