Hirdetés

Leonardo DiCaprio Formula E csapatot alapított



|

Az elektromos hajtású „Forma-1-es” autók világbajnoksága jövő szeptemberben rajtolhat. A színész a takarékos és környezetbarát technológiákat szeretné népszerűsíteni.

Hirdetés

A The Verge kedden számolt be róla, hogy Leonardo DiCaprio a monacói Venturi Automobiles-szel közösen saját Forma E istállót alapított. A Venturi Grand Prix a tizedik olyan csapat, amely hivatalosan is beszállt a versenysorozatba – ezzel teljes a mezőny: jövő szeptemberben el is indulhat a világ első elektromos formaautó-világbajnoksága.

Hirdetés

A sorozatot a Formula-1 és a WRC-versenyeket is felügyelő FIA rendezi majd. Az elektromos autók bajnokságát azért írták ki, hogy ilyen módon is népszerűsítsék a modern, energiatakarékos és környezetbarát járműveket, amelyek DiCaprio szerint „kulcsszerepet játszhatnak bolygónk jövője szempontjából.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.