Hirdetés

Maguktól dudálnak a Google robotautói



|

A helyzettől függően még a dudálást is tudják variálni.

Hirdetés

A szakértők évek óta figyelik a sofőr nélküli autók fejlődését, azonban eddig valahogyan senkinek nem jutott eszébe, hogy mi van a dudálással. 

Hirdetés

Mint kiderült, a Google egy ideje ezzel a kérdéssel is foglalkozik

A legutóbbi jelentésében a Google elárulta, hogy arra is tanítja a robotautóit, hogy mikor és hogyan dudáljanak az emberi sofőrökre, helyzettől függően. 

Természetesen az autók eltérő stílusokban tudnak dudálni. Ha például valaki a lámpánál vissza akar gurulni a robotautóra, akkor két rövid jelzést ad az autó, barátilag figyelmeztetve az előtte lévőt, hogy épp hátrafelé gurul. Ha a helyzet azt kívánja, akkor viszont egy hangos és hosszú dudálásba kezd a jármű. 

Persze nem akarta a Google, hogy csak úgy elkezdjenek az emberekre dudálni az autói, ezért elsőként kizárólag a beltérben működtették a dudát, hogy a tesztpilóták megfigyelhessék, indokolt és/vagy megfelelő-e a jelzés a helyzet alapján. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.