Hirdetés

Már 30 cég fejleszt saját robotautót



|

Az autógyártók mellett a tech cégek is belevágtak a feladatba.

Hirdetés

A robotautók világa az autóipar és a tech szektor számára is nagy jövőt jelenthet, persze minden azon múlik, hogyan fogadják az ilyen járműveket az emberek. Addig is, míg kiderül, mindenki készen akar állni a saját sofőr nélküli autójával. 

Hirdetés

A CB Insights legutóbbi kutatása arra világított rá, hogy immáron 30 cég fejleszt valamilyen robotautót. 

A tech cégek közül az Apple, a Google és az Uber is nagyon aktív a kategóriában, ugyanakkor az Audi, a BMW és a Daimler szintén gőzerővel költi a pénzt és fejleszt. 

Egyes cégek nyitottabbak, mások kevésbé. A Google sok dolgot megoszt a munkájáról, míg az Apple nagyon rejtélyes. A pletykák szerint immáron nem működik együtt a nagy német gyártókkal, ugyanakkor Ausztriában tervezi gyártani a saját autóját, a Magna segítségével. 

A vállalatok jelenleg azzal kampányolnak, hogy néhány éven belül minden emberi sofőrnél biztonságosabb autókat állítanak forgalomba. 

Jelenleg ezek a cégek fejlesztenek robotautót: 

Apple
Audi
Baidu
BMW
Bosch
DAF
Daimler
Scania
Volvo
Delphi
Ford
GM
Google
Honda
Hyundai
Jaguar Land Rover
Mercedes-Benz
Microsoft
Mobileye
Nissan
Renault
Nvidia
PSA Groupe
Tata Elixsi
Tesla
Toyota
Uber
Volkswagen
Volvo
Yutong

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.