Hirdetés

Már az autógyártóknál is értékesebb az Uber



|

Sem a Ford, sem a General Motors nem ér az Uber nyomába.

Hirdetés

Az Uber sok tekintetben okoz sorozatosan meglepetéseket. Ezúttal például újabb 2,1 milliárd dollárnyi tőkét vonnak be maguk alá, miközben az értékelésük 62,5 milliárd dolláron áll. 

Hirdetés

Ezzel az értékeléssel a privát cég többet ér, mint sok nagy autógyártó. Ami azt illeti, a Ford vagy a General Motors értéke nagyjából 56,4 milliárd dollár. Az Uber ezek alapján mindkettőnél többet ér, sőt, a Hondát is megelőzi. 

Az autógyártók pedig a gyártás miatt üzemekkel, gépekkel, eszközökkel és készletekkel is rendelkeznek. 

Az Ubernek privát cégként nem kötelessége nyilvánosságra hoznia az üzleti eredményeit. A kiszivárgott dokumentumok alapján mindenesetre gyorsan égetik a befektetők pénzét. 

Jó hír, hogy az utóbbi időben az árbevétel azért elkezdett emelkedni. Míg 2013-ban csak 104 millió dollárt kerestek, addig 2015-ben az árbevétel elérheti a 2 milliárd dollárt is. 

Ez az érték rohamtempóban emelkedhet, ugyanis az Uber egyes piacokon csomagszállítással és ételszállítással is foglalkozik. 

Sokan fektettek már nagyot az Uberbe. Kevesen tudják, de a Microsoftnak is van 100 millió dollárja a cégben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.