Hirdetés

Már az idén megosztják az adatokat a Volvo autói



|

Többek között az útviszonyokról is küldenek és fogadnak információkat az új Volvók.

Hirdetés

A jövő autói számára a sofőr nélküli és a vezetőket segítő funkciók fejlesztéséhez kulcsfontosságú lehet a járművek közötti, kétirányú kommunikáció. A Volvo autói már az év végén képesek lesznek megosztani egymással az adatokat

Hirdetés

A Mercedes-Benz és a Toyota már korábban is lehetővé tette ezt egyes modelljeinél, azonban a sikert az jelenti majd, ha kellően nagy mennyiségű információ lesz elérhető. 

A Volvo újítása az végén már elérhető az S90, a V90 és az XC90 modellekben. A vezeték nélküli kommunikációról az Ericsson gondoskodik. A járművek képesek lesznek adatokat fogadni és küldeni például az útviszonyokról, a saját problémáikról vagy éppen a vészvillogó használatáról. 

A kommunikációt az autók a felhőn keresztül intézik (aktív internetkapcsolattal), így nem lesz szükség közvetlen vezeték nélküli kapcsolatra vagy bármilyen közelségre. 

Feltehetően a csúcsmodellek után később az olcsóbb autók is megkaphatják ezt az újítást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.