Hirdetés

Még idén csatasorba áll az Uber első önvezető autója



|

A vállalat hosszú távú kutatási és fejlesztési partnerségre lépett a Volvóval.

Hirdetés

A hét elején nagy érdeklődést váltott ki a hír, miszerint a Ford öt éven belül piacra dobná az első már kormánykerékkel és pedálokkal sem rendelkező önvezető autóját, bár a high-tech járművet első körben az egyszerű fogyasztók helyett a személyszállítással foglalkozó cégeknek kívánja értékesíteni.


Hirdetés


A mai napon kiderült, hogy a hazánkban nemrég betiltott Uber ennél sokkal hamarabb szeretné megkezdeni az autonóm kocsik tesztelését, az első darab a tervek szerint már most augusztus végén csatasorba állhat a pittsburghi flottájában. A járművet a Volvo tervezi és építi, azonban az önvezetéssel kapcsolatos technológiákat az Uber szolgáltatja.



Ezzel nem ér majd véget az Uber és a Volvo munkakapcsolata, a felek valójában hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek az önvezető autókhoz szükséges technológiák közös kifejlesztése érdekében, 300 millió dollár tőkét dobtak össze a projektre.


(Forrás: CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.