Hirdetés

Még több Teslát akar a Panasonic



|

Elmélyítené a kapcsolatot a Panasonic, amely az akkuk mellett szenzorokat és navigációt is adna a Teslának.

Hirdetés

A Panasonic szeretné szorosabbra fűzni az együttműködést a Teslával, és a következő-generációs autókba már nem csak akkumulátorokat szállítana. 

Hirdetés

Kazuhiro Tsuga ügyvezető egy interjúban elárulta, hogy nagyon érdekli őket a Tesla sofőr nélküli rendszere és a cég törekvései, és szeretnének közösen fejleszteni mindehhez, például szenzorokat. 

A Panasonic jelenleg a Tesla lítiumionos akkuin dolgozik, a fejlesztésen és a gyártáson is - a Gigafactory létesítményt még 2014-ben mutatták be elsőként. Itt készülnek azóta az akkucellák, modulok és csomagok a Tesla elektromos járműveihez. A Panasonic az exkluzív partner a Model S, Model X és Model 3 autókhoz. 

A Gigafactoryba a Panasonic 1,6 milliárd dollárt fektetett, és állítólag hamarosan elindul egy második, európai ilyen gyár is. 

A Panasonic a jövőben többek között egy új CMOS-szenzort is adna a Teslának, ami a nagysebességű objektumfelismerésre lett kitalálva, valós időben. Az ilyen alkatrészekkel a sofőröket segítő vagy helyettesítő technológiák tudják majd még gyorsabban és hatékonyabban feltérképezni a környezetet, és elkerülni a veszélyhelyzeteket. 

A lépés üzletileg életmentő és egyben új fejezet lehet a szebb napokat megélt vállalat történetében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.