Hirdetés

Még több városban köröznek a Google robotautói



|

Mostantól Phoenixben is lehet találkozni a Google autóival.

Hirdetés

Phoenix lett a negyedik amerikai város, amelyben a Google sofőr nélküli autói állandó teszteket hajtanak végre. 

Hirdetés

A Google Mountain View területén már hat éve teszteli a robotautóit, tavaly nyáron pedig Austinban is elkezdődtek a tesztek. Februárban Kirkland lett a harmadik helyszín, ami a csapadékos időjárása miatt is előnyös a program számára. 

A nagy tech cégek és az autógyártók versenyt futnak egymással a robotautók fejlesztése és értékesítése kapcsán, ugyanakkor egyelőre komoly törvényi nehézségekbe ütköznek. 

A Google eddig levezetett 1,5 millió mérföldje nagyrészt Kaliforniában zajlott, azonban decemberben az állam kötelezővé tette a robottesztek során a kormányt, fékpedált és a sofőrt is. 

Phoenix azért lehet előnyös a tesztekhez, mert most kiderül, hogyan viselkednek az autók magas hőmérsékletek és por mellett. Egyelőre négy Lexus RX450h-t vetettek be a régióban. 

Érdekesség, hogy a szoftvert ezúttal átszabták kicsit, a február 14-i apró buszbaleset után már jobban figyelnek a Google autói a nagy járművekre, amelyek nem feltétlen adják meg az elsőbbséget vagy engedik ki a többieket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.