Hirdetés

Megölik a vadvilágot az appok és használóik



|

Dél-Afrikában a turisták a vadvilágot követő appok miatt nagyon felelőtlenül viselkednek.

Hirdetés

A dél-afrikai kormány megpróbálja korlátozni bizonyos appok használatát. Egészen pontosan azokkal van gond, amelyek a nemzeti parkokban észlelt állatokat jelzik. 

Hirdetés

Ezek az appok nagyon komoly aggodalomra adnak okot, ugyanis a gyakorlat szerint veszélyeztetik az állatokat, illetve tönkreteszik a látogatók élményét is. 

Ahelyett, hogy a látogatók a saját megfigyeléseikre, a szerencsére és a helyi útmutatásokra hagyatkoznának, mindenki az appokat használja. A sofőrök ezután őrült módjára hajtanak és versenyeznek azokra a helyekre, amelyeken valaki látott valamit. 

A jelentések szerint rengeteg panasz érkezett gyorshajtás és durva vezetés miatt, ráadásul az autósok gyakran az állatokat is elütik és megölik. 

A dél-afrikai kormány értékeli a technológiai fejlődést, és azt, hogy a turisták ezt ki tudják aknázni, ugyanakkor a nemzeti parkok és a kirándulások értékeit is sérti ez a gyakorlat, ami teljességgel szembemegy a felelősségteljes turizmussal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.