Hirdetés

Megszabadulna a Google Térképtől az Uber



|

500 millió dollárt fektet a saját térképeibe az Uber, hogy csökkentse a függőségét a Google Térképtől.

Hirdetés

Az Uber 500 millió dollárt fektet a saját, globális térképes projektjébe, amelynek a célja, hogy csökkentse a függőséget a Google Térképtől, később pedig le is váltsa azt teljesen. 

Hirdetés

A Financial Times jelentése szerint az Uber jelenleg Amerikában és Mexikóban gyűjt adatokat térképezőautók segítségével. Később további országokban is elkezdik a feladatot. 

Jelenleg tulajdonképpen a Google Térképre építkezik az Uber, amely annak hála tudja felvenni az utasait és eljutni az általuk megadott célokhoz. 

Ugyan a Google az Uber egyik korai befektetője, az Uber saját munkája lehetővé teheti, hogy még pontosabb és jobb szolgáltatást nyújtson. 

Brian McClendon, az Uber térképekért felelős embere azt mondta, hogy a cég nem is létezhetne, ha nem lettek volna átfogó, interaktív digitális térképek. Ő maga több mint egy évtizedig a Google Térképet segített fejleszteni, ma már az Ubernél hasznosítja a tudását. Az appjaik infrastruktúráját több technológiával szolgálnák ki, köztük a saját megoldásukkal. 

Természetesen a részletes térképek a robotautóknak is kedveznek, az Uber pedig ilyen téren is mozgolódik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.