Hirdetés

Okosautókba fektet a Nokia



|

100 milliót pumpálnak az okosautók formálódó platformjába.

Hirdetés

Miután a Nokia végleg eladta a teljes telefonos üzletágát a Microsoftnak, az irányt úgy tűnik új vizek felé veszik, méghozzá egy jelentős fejlődés előtt álló platform irányába. A Nokia Growth Partners 100 millió dollárt fektet az olyan cégekbe, amelyek az autókba akarnak több kommunikációt és technológiát elhozni. A Nokia az autók, pontosabban az okosautók piacát olyan lehetőségnek látja, mint amilyenné a mobilpiac vált az okostelefonoknak köszönhetően. 

Hirdetés

A Navteq révén egyébként a Nokiának már most is komoly érdekeltsége van az autóiparban, így ugyanis navigációs- és térképadatokat is szállítanak a különböző rendszerekhez. Miközben a Here márkájukat most Androidra és iOS-re is továbbvinnék, 6000 emberük jelenleg is a térképrendszeren munkálkodik. 

Miközben az önvezető autók ötletét nem mindenki üdvözli, addig egyértelmű, hogy az autók közötti kommunikációra és a mobiltechnológiák, szolgáltatások beépítésére nagy fejlődés vár a közeljövőben. A Nokia vélhetően nem is nyúl túlságosan mellé a befektetésével, amire az is jó bizonyíték, hogy az NGP csoportjuk rendre nyereséges az elmúlt években. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.