Hirdetés

Okosítható a gyenge minőségű zene



|

A Harman egy új technológiával turbózza fel a rosszabb minőségű zenéket.

Hirdetés

Manapság furcsa módon egyre több helyen hallgatunk kevésbé jó minőségű zenét. Az iTunesról például általában egy 128 vagy 256 kbps-os számhoz jutunk vásárláskor, de ha már a Pandoráról vagy a Spotifyról streamelünk, akkor sokszor csak 64 vagy 96 kbps érkezik. A nagyfokú tömörítés sokat elvesz az eredeti zenéből, és jóval rosszabb minőséget eredményez. 

Hirdetés

Ezt orvosolandó a Harman bemutatta a Signal Doctort, ami egy digitális jelfeldolgozó megoldás. A célja, hogy visszaadja mindazt, ami a tömörítéskor elveszett. A Signal Doctor valós időben elemzi a hangokat, és megjósolja, majd visszaállítja a hiányzó részeket. 

Az idei CES-en Az AC/DC-től a Back in Black és Sarah MacLachlantől a Building Mystery szolgált bemutatóként, grafikus kísérettel a módosításokról. A jelenlévők szerint a Signal Doctor jelentős mértékben javította a hangzást és a minőséget, gazdagabbá téve az egyébként élettelen fájlokat. A megoldás egy Kia Sorentóban is jól vizsgázott. A Signal Doctor egyelőre csak a JBL Authentics hangszóróiban működik, de az autógyártók is megkapják a technológiát. 

 

További CES-híreink. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.