Hirdetés

Olcsó és könnyű két vállra fektetni egy robotautót



|

Egy Raspberry Pi és összesen 60 dollár kell a támadáshoz.

Hirdetés

A sofőr nélküli autók lidart használnak arra, hogy feltérképezzék az őket körülvevő világot, és azonosítsák, majd kövessék a környező objektumokat. Azonban a robotautók lidarrendszerét 60 dollárból végzetesen is meg lehet zavarni

Hirdetés

A szakértők szerint egy lézeres pointerhez hasonló eszközzel hátulról, előről és oldalról is lehet támadni a robotautókra, az utasok tudta nélkül. 

Az általában felülre rögzített lidar forgó lézereket használ, hasonlóan egy radarhoz, és így érzékeli az objektumokat, épületeket, és alkot 3D-s képet az autó környezetéről. 

Egy alacsony energiájú lézerrel a hackerek viszont be tudják csapni a rendszert, hamis tárgyakat jelezve: mondjuk gyalogost, biciklist, autót, falat. 

Az eszköz alapját a 60 dolláros felszerelésben egy Raspberry Pi adja, és 100 méterig hatásos. 

A segítségével a robotautókat meg lehet állítani, illetve elkerülő manőverre is kényszeríthetőek. Vagy akár az irányváltásukat is elő lehet idézni. Ha kell, beállítható, hogy csupa hamis objektum alapján tájékozódjanak.

A szakértők szerint egyetlen gyártó sem gondolt a problémára, így a Google, a Lexus, a Mercedes és az Audi is gondban vannak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.