Hirdetés

Olcsó okostelefonok, szuper Skylake CPU-k - heti hírösszefoglaló



|

A népszerű Twitch eközben újabb szöget vert az Adobe Flash koporsójába - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Olcsó okostelefonok és Android 5.1 az Xperia Z3-on

Mobilos összefoglalónkban több olyan okostelefont is megemlítettünk, amelyek remek ár-érték aránnyal készülnek a piacra. Emellett persze sok más érdekesség is történt. A Sony Xperia Z3 tulajdonosai például már az Android 5.1-es frissítésnek örülhetnek. Aki pedig táblagépeket akar vásárolni a következő hetekben, annak érdemes lehet megvárni a Samsung elképesztően lapos és erős Galaxy Tab S2 tábláit. 

 

Itt az 5.1

 

Twitch: nem kell az Adobe Flash

A Twitch újabb szöget vert az Adobe Flash koporsójába, amelytől egyre több nagy vállalat szeretne végleg megszabadulni. A népszerű játékstreamelő szolgáltatás megkezdte az átállást a plugin nélkül videolejátszásra, aminek főként biztonsági jelentősége és előnye lesz. A folyamatosan frissülő lejátszójuk kezelőfelülete már HTML5-ös alapokon nyugszik. 

 

Twitch

 

Ilyen lesz a Lumia 550, 750 és 850 

Miközben Satya Nadella egyre többször ismeri el, hogy egyáltalán nem rendelkeznek olyan okostelefonokkal, amelyek a felsőkategóriában versenyezhetnének, és a Windows Phone helyett sokszor jobban koncentrálnak az Androidra és az iOS-re; addig nem mondanak le a windowsos okostelefonokról sem. Ezúttal a Lumia 550, 750 és 850 specifikációi szivárogtak ki. Mutatjuk, hogy mit tudnak majd.

 

Lumia

 

Sokat fejlődnek a Skylake processzorok

Az egyértelmű, hogy az Intel következőgenerációs processzorai mindig többet nyújtanak, mint az elődök. A Skylake némi teljesítménynövekedést, és a hírek szerint komoly, 50 százalékos grafikus javulást ígér. Ha ez nem lenne elég, akkor üzemidőben plusz 30 százalékot sajtolnak majd ki az eszközökből a Broadwellhez képest is. Az AMD-s oldalnak pedig jó hír, hogy remek vételnek bizonyulhat az új AMD A8-7670K APU. 

 

Megfontolandó

 

Nem kell félni a robotautóktól

Ugyan a Google robotautóitól sokan tartanak, a jelek szerint nem kell. Hiába szenvednek viszonylag gyakran apróbb baleseteket a robotautók, a vétlen fél szinte kivétel nélkül egy figyelmetlen emberi sofőr. Még olyat is láttak, aki vezetés közben trombitán játszott

Miközben a robotautók úgy néz ki, hogy rendben lesznek, addig az internetre kötött eszközökkel óvatosnak kell lenni. A Chrysler autóinak elég volt ugyanis megtudni az IP-címüket, egy támadó pedig azonnal blokkolhatta a sebességváltót vagy a féket, még menet közben is. 

 

Sokkal jobban vezet, mint gondolnánk
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.