Hirdetés

Óriási fülest kapott az USA-tól a Volkswagen



|

Közel félmillió autót kell visszahívni, manipulálhatták az EPA tesztjeit.

Hirdetés

Rossz volt a pénteki munkanapod? Mit mondjon akkor a Volkswagen vezetősége… A The New York Times beszámolója alapján az Egyesült Államok környezetvédelmi hatósága (EPA) felszólította a gyártót, hogy hívjon vissza közel félmillió Volkswagen és Audi autót, ugyanis a hatóság szerint a vállalat tudatosan manipulálta a hivatalos károsanyag-kibocsátási tesztjüket.

Hirdetés


Az EPA szerint a Volkswagen 2009-ben kezdte az illegális tevékenységet, ráadásul a mai napig folytatja. Az érintett modellek: Jetta, Beetle, Golf, Audi A3.


A vád alapján a kérdéses autók detektálják, mikor az EPA szakemberei szabványos módszerrel tesztelni kezdik a károsanyag-kibocsátást. Ilyenkor a fedélzeti számítógép a motor beállításainak megváltoztatásával garantálja a törvényes kibocsátási szinten maradást. Normál vezetési körülmények esetében ez nem játszik, azaz illegális mértékű a kibocsátásuk.


Hírünk írásáig a Volkswagen nem kommentálta az EPA döntését.


Frissítés: a Volkswagen vasárnap beismerte a csalást.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.