Hirdetés

Összeáll a Google és a Fiat Chrysler



|

A gyártó 100 egyterűjéből csinál robotautót a Google.

Hirdetés

A Google 7 éve teszteli a sofőr nélküli technológiáját, és most talált egy partnert az autóiparban, amelyik segít nagyobb mértékben is valós teszteket végezni. A Google újra és újra felhívta a figyelmet arra, hogy nem akar autógyártó lenni. 

Hirdetés

A Google és a Fiat Chrysler megállapodása értelmében a Google 100 darab Chrysler Pacifica hibrid egyterűt szerel fel a szükséges eszközökkel. 

Ezeket Michiganben építik meg, majd a Google kaliforniai privát tesztpályáján próbálják ki. Ha minden rendben, akkor Mountain View, Austin, Kirkland és Phoenix adnak majd helyet az éles teszteknek. 

Az üzlet nem csak a Google számára előrelépés, a Fiat Chryslernek is hatalmas eredmény. A mérnökeik nagy tapasztalatot szereznek a robotautók világában, ráadásul úgy, hogy eddig messze le voltak maradva az olyan riválisoktól, mint a GM vagy a Volkswagen. 

A megállapodás egyébként nem exkluzív, vagyis mindkét cég szabadon dolgozhat másokkal is. A 100 egyterű a Google tulajdona lesz, és nem licenceli tovább a technológiát. A Google jelenleg 21 Lexus SUV-val és 33 kisebb autóval dolgozik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.