Hirdetés

Összeállhat a Tesla és az Uber



|

Elon Musk nagy csenddel reagált a kérdésre, hogy összeállnak-e az Uberrel.

Hirdetés

Amikor Elon Musk legutóbb beszélgetett, az elemzők megkérdezték egy lehetséges együttműködésről az Uberrel, vagy egy saját ahhoz hasonló platformról. A válasza egy szokatlan és meglepő, 6 másodperces csend volt. 

Hirdetés

Mindez azért is érdekes, mert a múlt hónapban az Uber igazgatótanácsának az egyik tagja az ügyvezető korábbi kijelentésére emlékeztetett: Kalanick azt mondta, ha a Tesla 2020-ra csinálna 500 000 robotautót, ő mindet megvenné. 

Musk figyelmét felhívták, hogy nem muszáj válaszolnia, amire a reakciója az volt, hogy azt hiszi, nem is kellene válaszolnia. 

Az Uber az utóbbi időben autók tesztelésébe kezdett, fejlesztési központot nyitott és megvette a Microsoft Bing térképeit és technológiáját, alkalmazottakkal együtt. A szakértők szerint robotautók fejlesztésébe kezdtek, és idővel ezekkel cserélnék le a sofőröket. 

 

 

 

Bár a Tesla szintén robotautókat akar - Musk szerint a technológia még 5-6 év, a szabályozások tovább tartanak, de minden sokkal biztonságosabb lesz emberi sofőrök nélkül -, az együttműködés nem feltétlen logikus. 

Az Uber jól járna a Tesla gyártási és tervezési tapasztalataival, elvégre nem autógyártó. Elon Musk viszont általában szeret mindent irányítani és magának tudni, ha valamibe belekezd - még ha az együttműködés pénzügyileg nyereséges is lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.