Hirdetés

Robotautókról tárgyal a brit kormány és a Google



|

Sokadik alkalommal tartanak megbeszélést a témában.

Hirdetés

A Google számára nagyon szimpatikus Nagy-Britannia hozzáállása a robotautókhoz. A témában az ország kormányának a politikusaival már ötször tartottak megbeszélést. A cégóriás szerint az ország hozzáállása vezető a kérdésben.

Hirdetés

A Google a robotautók piacának egyik kulcsszereplője: az autói már több mint 1,9 millió kilométert tettek meg, az iparág pedig robbanás előtt áll. Egyes becslések szerint 2020-ra 10 millió robotautó lesz az utakon. 

A The Telegraph olyan dokumentumokhoz jutott, amelyek bár részletekbe nem bocsátkoztak, ismét arra voltak bizonyítékok, hogy a brit kormány nagyon nyitott a Google és a robotautók irányában. 

A Google azért örül ennyire, mert a britek nem akarják a végletekig be- és leszabályozni a kategóriát. 

Ami azt illeti, Nagy-Britannia igyekszik magát technológiai úttörőként beállítani. Idén nyáron még egy 20 millió fontos kormányzati alapot is létrehoztak a sofőr nélküli technológia kutatásához. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.