Hirdetés

Slusszkulcs helyett USB kulcs



|

Hirdetés

Az USB-kulcsot a műszerfal közepén vörösen izzó aljzatba kell behelyezni. Ha ez megtörtént, az autó látványos fényjátékkal hozza a gazdája tudtára, hogy "életre kelt" és egy joystick-szerű irányítókar is kiemelkedik a műszerfalból, amely a fedélzeti számítógép irányítására szolgál. A Mazda szerint a Sassou egy olyan koncepcióautó, amit kifejezetten városi fiatalok számára fejlesztettek ki, így kapott nagy szerepet a tervezésnél az elektronika.


"A Sassounak saját merevlemeze, biztonsági kódfelismerője és szoftvere van, amely lehetővé teszi a tulajdonos számára hogy új adatokat töltsön az autóba" - mondta Mickael Loyer, a Mazda egyik tervezője. "Ha behelyezi az USB-kulcsot a helyére, az adatok automatikusan letöltődnek a kocsiba. A tulajdonos például MP3-fájlokat vagy navigációs térképeket másolhat az autóban található merevlemezre.

A Mazda mellett több más autógyártó is foglalkozik az USB-kulcsok használatával, azonban autóipari szakértők rámutatnak hogy rendkívüli elővigyázatossággal kell eljárniuk, meg kell akadályozniuk hogy az USB-kulcson található adatok másolásával, módosításával illetéktelenek kezébe kerüljön az autó. Egyelőre egyik autógyártó sem jelentette be USB-kulccsal működő jármű sorozatgyártását és talán soha nem is kerül erre sor.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.