Hirdetés

Sofőr nélküli versenyautókban utazik az NVIDIA



|

A Drive PX 2 szuperszámítógép lesz a Roborace versenyautók "agya".

Hirdetés

Az NVIDIA már néhány éve igen nagy hangsúlyt fektet a sofőr nélküli autókra, most azonban kicsit még tovább ment a GPU Technology Conference rendezvény alkalmából. 

Hirdetés

Az NVIDIA elárulta, hogy a sofőr nélküli autók versenyében, amelynek a neve Roborace, az NVIDIA adja majd a technológiát az egyedi sportautókhoz. 

Egészen pontosan a Drive PX 2 folyadékhűtéses szuperszámítógép lesz benne mindegyik autóban. 

A Roborace 10 csapatból áll majd, mindegyiknek két autója lesz, NVIDIA "aggyal". A versenyek egy órán át tartanak. Ez alatt a Drive PX 2 dolgozik majd, sok szenzorral, radarral, GPS-szel, LIDAR-ral, kamerákkal és térképszenzorokkal. 

Az autók minél többet mennek, a Drive PX 2 annál többet tanul, és annál ügyesebb lesz. Az NVIDIA szerint minden csapat ugyanolyan autókkal indulhat a versenyben, a különbséget az jelenti majd, hogy ki milyen szoftvert ír a járművek vezérléséhez. 

Az első versenyt szeptemberben rendezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.