Hirdetés

Szelfivel ellenőrzi a sofőröket az Uber



|

A lépéssel sokak szerint visszaéléseket és biztonsági hiányosságokat ismert be a cég.

Hirdetés

Világszerte számtalan támadás érte már az Ubert, nem csupán a taxisok szólaltak fel ellene. Sokan nem találták elég biztonságosnak a szolgáltatást, a cég eddig azonban kategorikusan elutasított minden ez irányú követelést, például a kötelező ujjlenyomat-vételt a sofőröktől. Az Egyesült Államokban azonban már bemutatkozott a Real-Time ID Check funkció, ami több problémára is megoldást jelenthet.

Hirdetés

Az alkalmazás mostantól bizonyos időközönként arra kéri a dolgozó sofőröket, hogy szelfivel igazolják személyazonosságukat. Az eredményt a Microsoft kognitív szolgáltatásainak segítségével vetik össze az illető profilképével, ha pedig a kettő nem egyezik, az ügy kivizsgálásáig felfüggesztik hozzáférését. A funkcióval az Uber kiszűri a csalókat és a fiókokkal kapcsolatos visszaéléseket, ez azonban nem mindenkinek tetszik.

A szolgáltatás ellenzői szerint gyakorlatilag beismerték, hogy a sofőrök egymás között cserélgetik az accountokat, sokuk pedig soha semmiféle háttérellenőrzésen nem esett át. Az Uber ellenben tökéletes megoldásnak találja a Real-Time ID Check-et, a tesztidőszak ugyanis 99 százalékos eredményességet hozott, a hitelesítési procedúra pedig nem tart tovább néhány másodpercnél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.