Hirdetés

Szélvédőre vetít a Garmin



|

A Garmin új készüléke az okostelefon navigációs adatait vetíti az autó szélvédőjére.

Hirdetés

A Head Up Display (HUD) már egy ideje az autókban sem nagy újdonság, bár tény, hogy eleve csak a drágább árkategóriában találkozhatunk vele, és akkor is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni érte. A Garmin ezt, a szélvédőre vetített élményt szeretné elérhetőbbé tenni, egy olyan készülékkel, ami a meglévő okostelefonunkat hasznosítja. 

Az egyszerűen csak Head-Up Displaynek keresztelt eszköz Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonunkhoz, és a Garmin StreetPilot vagy a NAVIGON navigációs alkalmazásából szerzi be a navis adatokat, és vetíti ki azokat az autó szélvédőjére. A segítségével a látómezőnkbe kerülnek az útmutatások, így nem kell állandóan levenni a szemünket az útról. A Garmin azt reméli, hogy a vezetők figyelemelterelésének a csökkentésével növelheti a biztonságot általánosságban. 

A technológia most nem csak hozzáférhető áron szerezhető be, de azt is ígéri, hogy többé nem kell levenni a szemünket az útról. Az már csak extra, hogy külön navigációs készülékre sincs mellette szükség, csupán a meglévő okostelefonra. Szintén bónusznak tekinthető, hogy mivel nem előretelepített térképekkel kell dolgoznia, a HUD a dugókról is gyorsan tud értesíteni. A Garmin HUD vételára nagyjából 45 000 forint lesz. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.