Hirdetés

Szoftverfrissítést kaphatnak a Volkswagenek



|

Nem világos, hogy ez miként befolyásolhatja a teljesítményüket.

Hirdetés

Az elmúlt bő egy hét a Volkswagen dízelautóinak botrányáról szólt, úgy tűnik a vezérigazgató fejének hullásával megkezdődött a probléma érdemi kezelése. A The Wall Street Journal beszámolója szerint a gyártónál végre döntés született a következő kritikus lépésről.

Hirdetés


A hírünk írásakor még megerősítetlen információk alapján a vállalat új vezérigazgatója jobb híján azt találta ki, hogy szoftverfrissítést fognak kiadni a botrányban érintett Volkswagen autókhoz. Matthias Müller ezzel egy karikacsapásra megoldja a megfelelőségi problémát, a fedélzeti számítógép patchelésével a járművek károsanyag-kibocsátása normál vezetési körülmények mellett sem fogja majd meghaladni a maximálisan megengedettet.


A nagy kérdés jelenleg az, hogy az új szoftver milyen hatással lesz a járművek motorjainak teljesítményére és fogyasztására, továbbá az általános menetdinamikára. Az említett faktorok valószínűleg mind fontos szerepet játszottak abban, hogy a vállalat még 2009 tájékán a hatósági mérések manipulációja mellett döntött.


(Forrás: CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.