Hirdetés

Túl óvatos a biciklisekkel a Google robotautója



|

Úgy tűnik elképzelhetetlen, hogy a robotautók bajba sodorjanak egy biciklist.

Hirdetés

A Google sofőr nélküli autói szándékosan óvatosak, de úgy tűnik, hogy van, amiben túlságosan is azok. Egy biciklis arról számolt be, hogy a találkozása egy robotautóval furcsa helyzetet okozott. 

Hirdetés

A biciklis egy négy irányú kereszteződéshez érkezett, akárcsak a Google robotautója. Körülbelül két percig pedig egyik sem tudott dönteni, így csak centiket araszoltak előre. 

A biciklis állt a kerékpárján, amikor az autó elkezdett mozogni. A biciklis ezután kissé előregurult, aminek a hatására a robotautó megállt. Utána ez folytatódott két percig. 

A kerékpáros szerint a Google-autóban ülő két ember nevetett, és a laptopot bütykölte, vélhetően az autónak próbáltak segíteni, hogy mi a teendő ilyen helyzetben. 

Bár nem ez volt az ideális minta a robotautó számára, végül is rossznak sem nevezhető. A biciklis saját bevallása szerint biztonságosabbnak érezte a robotautót, mintha egy ember vezette volna a járművet. 

A találkozóra Austinban került sor, a Google legnagyobb reményére - pont effajta kihívásokat kerestek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.