Hirdetés

Vadabb vezetést tanulnak a Google robotautói



|

Túlságosan pontos és precíz a Google robotautók vezetési stílusa, ami problémát jelent.

Hirdetés

A Google robotautói elképesztően biztonságosan közlekednek, és még soha nem okoztak balesetet. Azonban a túl nagy óvatosságuk problémát jelent és dühíti a többi autóst (tehát a sofőr nélküli autók nem csak ráfutásos balesetekbe kerülnek...). 

Hirdetés

Jelenleg a robotautók olyan óvatosak, hogy a veszély legkisebb jelére is fékeznek vagy elkanyarodnak. A Google ezért azon kezdett el dolgozni, hogy a vezetési stílusuk emberszerűbb legyen. 

A sofőr nélküli autókat már számos autóvezető idegesítő tényezőként jelentette, mert például a kereszteződésekben állandóan araszolgatnak, majd megállnak, néha pedig túl nagy ívben kanyarodnak azért, hogy messze elkerüljék a gyalogosokat. 

A Google már módosította a szoftvereket annak érdekében, hogy szükség szerint a tilosban is kikerülhesse a parkoló autókat, illetve, hogy folyamatosan guruljon előre a négyes kereszteződésekben, jelezve az áthaladási szándékát. 

A Google folyamatosan fejleszti az autói intelligenciáját, így azok például képesek felismerni, ha nem működnek a jelzőlámpák, és megváltoztak a közlekedési szabályok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.