Hirdetés

Vezeték nélküli töltő már autókhoz is



|

A Bosch töltője egy egész elektromos autót képes feltölteni, vezeték nélkül.

Hirdetés

A vezeték nélküli töltés működési elve az, hogy a Wi-Fi-s jelek segítségével állítják helyre az akkumulátorok kémiai helyzetét. Bár a technológia jelen van a mindennapokban, a távolsággal egyelőre komoly gondok vannak, ugyanis meglehetősen közel kell tartanunk a töltőhöz az adott készüléket. A telefonok esetében is egyre megszokottabb, hogy bár vezetékekkel nem kell bajlódnunk, egy töltőpadra vagy tálcára azért rá kell tenni az eszközt. 

A Bosch most nagy ugrást tett a kategóriában azzal, hogy bemutatta a legújabb vezeték nélküli töltőjét, amely kicsit tovább megy az eddigi megoldásokhoz képest. A Plugless Level 2 Electric Vehicle Charging System névre keresztelt elképzelés az elektromos autók teljes akkumulátorcsomagjának a töltésére hivatott. 

A gyártó az eszközt kifejezetten a Nissan Leafhez és a Chevrolet Volthoz készítette, és még akár 1-2 méteres távolságból is működőképes marad. A szerkezet ezúttal is egy tálcához hasonlít, amely az elektromos áramot pedig egy falba szerelhető vezérlőpanelen keresztül kapja. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.