Hirdetés

Videó: robotokkal ürítené a kukákat a Volvo



|

Egyelőre nem kell félteniük a munkájukat a hulladékszállítóknak.

Hirdetés

A svéd Volvo nem csak a személygépjárművek piacán van jelen, a haszongépjárművei is komoly sikernek örvendenek. Éppen ezért sem meglepő, hogy a cég rendszeresen különféle fejlesztési projekteket ad ki egyetemek számára, most például a kukásautóit szeretné megreformálni a Chalmers Műszaki Egyetem, a Mälardalen Egyetem és Penn Állami Egyetem diákjainak és kutatóinak közreműködésével.

Hirdetés


A nagy ötletet az jelenti, hogy szeretnék robotokkal automatizálni a szeméttárolók kukásautókhoz szállítását. A diákok most sikerrel tesztelték az első működőképes prototípust, azonban a lenti videót megnézve meglehetősen egyértelmű, hogy egyelőre nincs mitől tartaniuk a hulladékszállító cégek alkalmazottainak. A próbakör ugyan sikeres volt, ám rendkívül lassú és körülményes a robotizált kukaürítés, jelen formájában nem piacképes a megoldás.


Ettől függetlenül technikailag érdekes fejlesztésről van szó. A kukásautó megáll az úton, a tetejéről felszáll egy quadrocopter, amely kifürkészi a közelben lévő kukák pontos pozícióját. Ezután a kukásautó hátuljáról leengedik a robotot, amely az előre megtervezett - de persze az igényeknek megfelelően módosítható - útvonalon odagurul a kukához, felemeli, visszaviszi az autóhoz, jöhet az ürítés. Erről nem esett szó, de az ürítés után a robot minden bizonnyal képes visszavinni a kukát a felvétel helyére.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.