Hirdetés

Videón a MeeGo IVI-s verziója



|

Már letölthető a szoftver első publikus változata, bár még sokat kell dolgozni rajta.

Hirdetés

A non-profit GENIVI szövetség célja egy nyílt forráskódú, IVI (In-Vehicle Infotainment) platform létrehozása, amelynek alapját az Intel, és a Nokia által közösen fejlesztett MeeGo fogja képezni. A csoport tagjai közt megtalálható többek közt a BMW, a Hyundai, a General Motors, és a Mitsubishi is.

 


Maga az IVI kifejezés egy olyan fedélzeti számítógépet, és rajta futó szoftvert takar, amely képes különféle multimédiás tartalmak lejátszására, továbbá alkalmas internet-alapú szolgáltatások igénybevételére, és navigációra. A felsoroltak többségére egy modern PNA is elegendő, azonban az IVI-megoldások sokkal szélesebb körben integrálódhatnak az autó saját rendszereivel.


A fenti videón a MeeGo első publikus, IVI-s verziója látható működés közben. Sajnos a szoftver még rengeteg hibát tartalmaz, és a programok kezelőfelülete sem túl divatos - lényegében a QT 4.6-tal készült főmenüt szerették volna bemutatni, ami viszont tényleg jól néz ki. A fejlesztők külön kiemelték, hogy sokat kell dolgozni az alap rendszeren, így még jó ideig senki sem fog találkozni vele egyetlen új autóban sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.