Hirdetés

BenQ SE2241: nem monitor, tévé!



|

A becsapós SE2241 nem csupán egyszerű monitor, hanem HDTV is egyben.

Hirdetés

A teljes HD-minősítéssel rendelkező SE2241 formavilága olyannyira jól sikerült, hogy kompakt méreténél fogva az avatatlan szemlélődőnek a hangszórók ellenére is egy szimpla monitornak tűnik, csupán a hátoldalon található rengeteg bemenet árulkodik a készülék tévémivoltáról. Az SE2241 – a monitortévéktől megszokottan – a sok bemenet miatt kicsit lassan éled fel a bekapcsolást követően, de ez nem jelent számottevő problémát.

A képminőségre nem szeretnénk szót pazarolni, mivel a megjelenítésért felelős LCD-panel a már korábban bemutatott BenQ M/G/E2200 sorozat kiváló minőségét hozza. Sokkal érdekesebb a beépített TV-tuner és a zajcsökkentő elektronika, amely analóg adásnál meglepően tiszta képet adott, miközben a beépített hangszórók minősége is messze felülmúlta a várakozásainkat. Sajnos a DVB-T tuner minőségét nem tudjuk pontozni, mert hazánkban MPEG–4 tömörítést használnak, a tuner viszont csak a korábbi MPEG–2 szabványt támogatja.

 

se2241_1.jpg
 

Az MPEG-2-t főleg azokban az országokban alkalmazzák, amelyekben már évek óta van DVB-T adás (értelme ellenére a csatornákat behangoltuk, képet ugyan nem láttunk, de hang volt és az EPG-t is elérhettük). Az egyetlen, amit hiányoltuk, az a „kép a képben” funkció, így sajnos nincs rá lehetőségünk, hogy a BenQ SE2241-et monitorként használva "háttértévézzünk".
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.