Hirdetés

Biztonsági kamera mobiltelefonon?



|

Házi biztonság a Linksys Wireless-G Internet kamerával.

Hirdetés

Rendkívül fontos, hogy megvédjük az értékeinket akkor is, ha éppen nem tartózkodunk otthon. A Linksys-féle internetkamera valószínűleg nem rendkívüli dizájnjának köszönhetően lesz kelendő termék, hanem azon funkciók fogják eladni, amelyekből eredően ez a kamera ideális védelmet biztosíthat otthonunk számára.


A WVC54GCA legfontosabb jellemzője, hogy nem UTP LAN-kábelen csatlakozik az útválasztóhoz (de természetesen így is használható), hanem beépített Wi-Fi-egysége segítségével bárhol elhelyezhető a lakásban, ahol van vezeték nélküli elérés és egyetlen szabad konnektor. A gömbfejes csuklóval szerelt csúszásmentes talp (ami a falra is felszerelhető) lehetővé teszi, hogy úgy forgassuk az egységet, hogy segítségével a lehető legnagyobb területet lássuk.

Az eszköz másik extrája, hogy a kamera által rögzített képet távolról nemcsak saját programjával, hanem webböngészőben és 3G-eléréssel rendelkező mobiltelefonon (vagyis inkább okostelefonon) is tudjuk nézni – utóbbinál RTSP-protokollt támogató médialejátszó szoftver szükséges, mint például a RealPlayer. A CMOS-optika rendkívül jó képet ad, még a kis felbontásra optimalizált mobiltelefonos átvitelnél is.

 

hw_linksys_cam_k.jpg
 

 




A kamera természetesen érzékeli a kép változását, így mozgás esetén azonnali értesítést tud küldeni a tulajdonosnak és – ha van olyan számítógép, amin folyamatosan fut a monitorozó program – merevlemezre is rögzíti a hangot, illetve képet egyaránt. Kicsit hiányoltuk az éjszakai (infravörös) felvétel lehetőségét, de ez már más árkategóriába tartozó funkció lenne.

 

Értékelés:
Előny: kiváló kép, Wi-Fi-kapcsolat, mobiltelefonon is látható kép
Hátrány: részletes leírás hiánya a beüzemeléshez kezdők számára, nincs éjszakai mód

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.