Hirdetés

CBHD: érkezik a kínai Blu-ray



|

Kínában hamarosan kaphatóak a CBHD-lejátszók, újraindult a formátumháború.

Hirdetés

 

Tavaly júliusban mutatkozott be a HD-DVD maradványaiból kétszeresen is újjászületett CBHD, a Blu-ray kínai riválisa. Akkor úgy tűnt, hogy ez is a sorstársak útjára jut, és elvész a süllyesztőben. Kína azonban rákapcsolt, és most a piacon is megmérkőzik a Blu-ray-jel.

 

A TCL-nek és a Shinco-nak hála készülnek az első hardverek - a napokban debütálnak az első CBHD-lejátszók. Ezek kevesebb mint 2000 yuanba kerülnek majd, tehát valamivel kevesebb mint 65 000 forintba. Ezzel még az árcsökkentéseken átesett Blu-ray-eszközök sem vehetik fel a versenyt, mert még így is 40%-kal drágábbak a CBHD-nél.

 

Az ígéretek szerint egyébként a Warner Bros. nagyban támogatja a CBHD-t, ugyanis a tervek szerint 100 darab filmet adnak ki CBHD formátumban, még az idei év végéig. 

 

cbhdplayers.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.