Hirdetés

2014 az olcsó nyolcmagos mobilok éve lehet



|

Hamarosan az összes valamit is számító gyártó előállhat a saját chipjével.

Hirdetés

A jövő héten Las Vegasban megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show úgy tűnik mobilos szempontból is bővelkedni fog az újdonságokban, a PocketDroid beszámolója alapján például szinte biztosan be fog mutatkozni a ZTE saját fejlesztésű, nyolcmagos processzorú „Wisefone 7550s” lapkakészlete.

Hirdetés


Ezen felül a spekulációk szerint a Rockchip, Huawei és AllWinner is jó eséllyel leleplezik majd az olcsóbb okostelefonokba és táblagépekbe szánt konkurens termékeiket, az eddig felsoroltak valószínűleg a MediaTek MT6592 közvetlen riválisai lesznek. Végül megemlítendő, talán az LG is bemutathatja Las Vegasban a nyolcmagos „Odin” system-on-chipjét, ám remélhetően ez inkább a Samsung második generációs Exynos 5 Octájának lesz az ellenlábasa.


Természetesen jó kérdés, hogy a kínai gyártók implementációi vajon milyen teljesítményt és akkus üzemidőt tesznek lehetővé. Az őrült tempójú nyolcmagosítás az erő helyett könnyen a gyengeség jele lehet: mintha az érintettek hatékonyabb architektúrák kidolgozása helyett izomerővel próbálnák emelni a lécet, ez hosszú távon nem tűnik kifizetődő taktikának az általában megfontolt Qualcomm ellen.


(Fotó: Edgar Cervantes / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.