Hirdetés

Az üzemanyagcellás autókra koncentrál a Toyota



|

500 kilométert tesz meg egy 3 perces tankolással az új FCV.

Hirdetés

Mostanában a sofőr nélküli autók lettek az igazán felkapottak, már ami az autóipar távolabbi jövőjét és a tech szektor keresztezését illeti. Ennek ellenére a Toyota inkább a közelebbi jövőben és egy másik technológiában gondolkodik. Az idei CES-en a japán autógyártó is ott lesz, a fénypontba pedig az üzemanyagcellás megoldását állítja. 

Hirdetés

Az üzemanyagcellás autók hidrogén és levegő segítségével vizet állítanak elő - az eközben termelődő elektromossággal a motort hajtják meg az autóban, a kipufogóból pedig már csak vízpermet távozik. Az effajta autókkal több gyártó is foglalkozott már sok évvel ezelőtt, de végül az akkumulátoros elektromos autók élveztek nagyobb támogatást. 

A Toyota most a CES-en szeretné megmutatni, mire képes az új FCV: 3 percnyi hidrogéntankolás után 500 kilométert lehet autózni vele. Még jobb hír, hogy a japánok tervei szerint már 2015-ben sorozatgyártású üzemanyagcellás autókkal találkozhatunk az utakon. Sokak szerint mindez annak a jele, hogy a Toyota hosszútávon nem hisz az akkus autókban és azok villámgyors feltöltésében. 

 

További CES-híreink ide kattintva olvashatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.