Hirdetés

Bemutatkozott a Sony Xperia Z1S és Z1 Compact



|

Egy erős kompakt és egy amerikai vízálló mobillal jelentkezett a Sony.

Hirdetés

Két telefont is bemutatott a Sony a CES 2014 rendezvényén. Az egyik számunkra kevsébé érdekes – A Z1S egy némileg módosított, de semmi különös újdonságot nem tartalmazó Z1 variáns, mely kizárólag a T-Mobile USA-nál lesz kapható. Eddig valamiért kimaradt az a piac a Z1 életéből – most ezt kívánja a japán vállalat pótolni.

Számunkra sokkal érdekesebb a Z1 Compact, mely megoldás lehet egy lassan két éve lappangó problémára. Az új csúcskészülékek rendre 5” méretűek, vagy nagyobbak, így akiknek már kényelmetlen egy ekkora kijelzőn matatni, kénytelen beérni az olcsóbb, középkategóriás, de kisebb termékekkel. Ami a Samsungnak nem sikerült az S3-S4 Minikkel, az sikerült most a Sonynak a Z1 Compacttal. A telefon hardvere megegyezik a Z1-gyel, vagyis egy 2,2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 800 lapka és 2 GB RAM izzad a burkolat alatt. A kijelző mérete 4,3”-os, vagyis a 2011-es csúcsmobilok korszakát idézi. Az egyetlen fő különbség a kijelző, mely csak 720p-s felbontású – vagyis e tekintetben gyengébb a Z1nél – viszont IPS mivoltjából jobbak a betekintési szögek és a színek is, ami örömteli változás a Z és a Z1 érthetetlenül gyenge minősége után. IP55-ös tanúsítványt ez a készülék is kapott, így valamennyire ellenáll a víznek és a pornak.

Hirdetés

Szoftveres tekintetben a Sony eddig sem járt az élen, de azzal, hogy ezen a telefonon megjelenéskor csak Android 4.3 Jelly Bean fut – hónapokkal a 4.4 KitKat megjelenése után, felettébb aggasztó. Az ígéretek szerint néhány héttel megjelenés után már elérhető lesz a frissítés, de ezt nagyjából az összes gyártó megígéri minden új telefonjának bejelentésekor.

Jó hír, hogy a kamerát is teljesen átvették a Z1-ből. A 20 megapixeles felbontás, a F/2.0-ás G Lens optika és a BIONZ szenzor is helyet kapott a készülékben.

A februárban megjelenő készülék árát egyelőre nem ismerjük, de valamivel biztosan a Z1 alatt lesz.

További CES 2014 hírek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.