Hirdetés

Irodai munkára való a Dell olcsó 4K-s monitora



|

Natív felbontás mellett csak 30 hertzen frissít a 28 colos modell.

Hirdetés

A 2014-es Consumer Electronics Show-n bejelentett Ultra HD televíziók és monitorok belépőkategóriás fele már 1000 dollár alatti áron kerül majd piacra, azonban az idei évben az efféle kijelzővel szerelt olcsóbb eszközöket vásárolni kívánóknak még nagyon meg kell nézniük, hogy mire költik a pénzüket.
 

Hirdetés


A legújabb iskolai példát a Dell 2815Q névre hallgató monitora jelenti, az eszköz január végén 699 dolláros (~154 ezer forintos) áron kerül majd piacra az Egyesült Államokban. Az elegáns megjelenésű, 28 colos és 3840×2160 pixeles, 8 ms válaszidejű TN panelt használó megjelenítő mondhatni sötét titkát a képfrissítési frekvenciája jelenti, natív felbontás mellett ugyanis csak 30 hertzre képes.


Irodai felhasználás esetén ez valószínűleg a vásárlók többségének nem fog feltűnni, azonban a Pasziánsznál pörgősebb grafikájú játékokkal kikapcsolódni vágyóknak már problémát jelenthet. Természetesen a 4K-s megjelenítők meghajtásához komoly videokártyára is szükség van, enélkül a játékosoknak vissza kell állniuk legalább 1080p-re, Full HD-ben a 2815Q-nak is megy a 60 hertz.


Játékra viszont ennyi pénzért fantasztikus képminőségű 1080p-s, IPS paneles és 120+ hertzes monitorok kaphatóak, így tényleg csak azoknak érheti meg a Dell termékét választaniuk, akiknek valamilyen okból irodai jellegű feladatokhoz van szükségük a rengeteg pixelre.


(Forrás: Forbes)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.