Hirdetés

Likvidálná a set-top boxokat a Netgear



|

A Chromecast babérjaira tör a NeoMediacast.

Hirdetés

A Chromecast a Google apró HDMI-s kütyüje, ami 35 dollárért cserébe okostévét varázsol bármilyen televízióból. Ennek az eszköznek a babérjaira tör most a Netgear, amely bemutatta a NeoMediacast nevű HDMI-s készülékét. Az apróság ugyancsak HDMI-n keresztül biztosít hozzáférést appokhoz, amelyek Android SDK-n keresztül fejleszthetőek. 

Hirdetés

Érdekes módon a Netgear nem a fogyasztókat célozta meg az újdonságával, hanem a tévészolgáltatókat. A gyártó terve az, hogy nekik adja el a NeoMediacastot, majd a szolgáltatók egyénileg írnak hozzá testre szabott androidos szoftvereket. 

A 802.11ac-s szabványon, vezeték nélkül használható eszköz így a Netgear tervei és reményei szerint rövid időn belül likvidálhatná a megszokott set-top boxokat, lévén egy sokkal olcsóbb alternatíváról van szó. A NeoMediacast első demója a 2014-es CES-en látható.

 

További érdekességek az idei CES-ről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.