Hirdetés

Lytro-szerű fényképező okostelefonokhoz a Toshibától



|

A Toshiba hardveresen gondoskodik arról, hogy újrafókuszálhassuk a fotókat.

Hirdetés

Próbálkozott már 3D-s kameramodulokkal a Toshiba, de most egy olyan megoldást mutattak be okostelefonokhoz, ami talán közelebb áll a jelenhez. A TCM9518MD nevű modul gyakorlatilag olyan képességeket ad a kezünkbe, amiket az eredeti Lytro ígért anno. Azóta több gyártó számos szoftveres és sorozatlövéses trükkel igyekszik másolni az elképzelést. 

Hirdetés

A Toshiba most két, egyenként 5 megapixeles szenzort ültetett egy lapkára, amelyek párhuzamosan rögzítik a fotókat és a hozzájuk tartozó adatokat. Így a felhasználók olyan fényképeket tudnak készíteni, amiket állítólag hagyományos lencsékkel nem lehet. A megoldásnak hála a fotó elkészülte után tudunk fókuszt váltani például egy makró módban ellőtt képen, vagy csak egyszerűen elmosni egy képen a hátteret. 

A gyártók már most rendelhetnek a Toshiba lapkájából, kis mennyiségben - és a CES-en - hamarosan élesben is tesztelhető az elképzelés. Ha valóban van olyan jó, mint azt ígéri a Toshiba, akkor valószínűleg az idei okostelefonokban már benne lesz az újdonság. 

 

További CES-híreink. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.