Hirdetés

2 TB és gaming: villantott a Kingston



|

A HyperX nagyobb sebességbe kapcsolt és teljes erejével betámadta a gaminget: érkezett új füles, billentyűzet, egér(!) és egy USB kulcs is, amit csodálni lehet, de megfizetni nem biztos.

Hirdetés

Nem maradhatott le a CES-ről a Kingston sem, aki leginkább gamereknek szánt brandjét, a HyperX-et tolta előtérbe. Azért maradt némi hely egy klasszikus(abb) termékkategóriának is, amiben minden képzeletet felülmúlót kaptunk.


Hirdetés


Gamerek, szevasztok!

A gamer-recept a HyperX-nél is a fősodorral halad: mindennek világítania kell. Ennek fényében (milyen találó, ugye?), új DDR4-es RAM modulok érkeznek a második félévben, amiknél természetesen XMP profilokat, passzív hűtést és tuninghajlandóságot is kapunk, a legfontosabb újdonság azonban a beépített RGB világítás. Persze a csillogás nem lesz ingyen, de sajnos még árat nem tudtak mondani. Ez ugyebár nagyrészt függ attól is, hogy akkor merre is lesznek majd a DRAM-árak. Az RGB világítás kompatibilis lesz az Asus, Gigabyte és MSI lapok világítási rendszerével is.



A másik, fontos hír, hogy a HyperX alaposan kibővíti a termékskálát. A headsetek és egérpadok után itt a billentyűzet is, méghozzá az Alloy FPS-t, amely Red vagy Brown MX kapcsolókat használ és természetesen teljes mértékben programozható. A tasztatúra háza fémből készül és kompakt kivitelű, a háttérvilágítás pedig piros lesz. A januárban megjelenő kétféle modell 100 dolláron nyit.



Aki gombonkénti RGB-világítást szeretne HyperX tasztatúrájánál, annak várnia kell a harmadik negyedévig, akkor érkezik ugyanis az Alloy RGB, ami várhatóan szintén Cherry kapcsolókat használ majd és fém házba kerül.


A tasztatúra mellé egér is érkezik áprilisban 50 dolláros áron Pulsefire néven. Ez a belépőszinten próbál helyet szorítani magának, így 3200 dpi-s lesz, ami persze változtatható, de ennél sokkal többet sajnos még nem lehet tudni róla.



A tavalyi nagysikerű, tényleg szép hangzású Cloud Revolver megkapta az "S" utódot, amely 150 dolláros áron indít februárban (az USA-ban). Ennél a legfontosabb újdonság, hogy a már bevált füles mellé egy USB-s, Dolby 7.1 Surround Sound és Dolby Headphone technológiákat támogató vezérlőt is adnak.


2 TB, az nagyon sok!

A 2 TB tárhely ma már kicsinek minősül, de nem akkor, ha USB kulcsról van szó. A Kingston ugyanis elkészítette a DataTraveler Ultimate széria minden eddiginél nagyobb kapacitású pendrájvját, amire 2 TB-ot is felmásolhatunk. A fémházba rejtett, prémium USB kulcs normál méretű USB 3.1 csatlakozáson keresztül kapcsolódik eszközeinkhez, ám sajnos maradt a Gen1-es sebesség, így 5 Gbit/s a maximális tempó. Az 5 éves garanciával érkező DataTraveler Ultimate GT 2 TB-os kulcsra már most kezdjetek el gyűjteni, mert februárban már meg is lehet majd kapni (várhatóan itthon nem a megjelenés napján, ha egyáltalán) előre nem ismert áron.



Tekintve, hogy a cégnek régebben megjelent 512 GB-os USB kulcsa is méregdrága volt, várhatóan ez még sokkal többe fog kerülni, így aki ennyi adatot szeretne magával cipelni, inkább nézzen külső SSD vagy HDD után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.