Hirdetés

8 GB RAM van a Zenfone AR-ben



|

Ez az első okostelefon, ami a Tango kiterjesztett valósága mellett a Daydream VR-platformot is támogatja.

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően az ASUS bemutatta az új Zenfone AR okostelefonját, amely a Google Tango technológiájára építve 3D-s térképeket tud készíteni a minket körülvevő környezetről, és azokat alakítani a kiterjesztett valóságban. Ezen felül továbbá a Google Daydream VR-platformot is támogatja - ezzel elsőként kezeli mindkettőt. 

Hirdetés

Szintén ez az első okostelefon, amelybe már 8 GB RAM került - a bemutatón a Google is részt vett, és több demót is tartottak. Egyelőre viszonylag kevés Tango-képes app van a kínálatban, de a Google szerint továbbiak várhatóak. 

A készülékre van például virtuális öltözőszoba, amelyben "felpróbálhatjuk" az egyes ruhákat, és sétálhatunk is azokban. Akadnak játékok is, amelyek a valódi környezetre alapoznak (például a Hot Wheels). 

Az okostelefon háromkamerás rendszerének az alapját egy 23 megapixeles szenzor adja, ezt a többi a mozgásérzékelésben és a mélységérzékelésben segíti. 

A Zenfone AR 5,7 hüvelykes, 2560 x 1440-es Super AMOLED kijelzőt és Qualcomm Snapdragon 821-es processzort kapott. Android Nougatot futtat, és a második negyedévben jelenik meg, gőzkamrás hűtéssel. 

A Zenfone AR-t a Zenfone 3 Zoom kísérte, amely bár processzorban nem ér fel a nagyokhoz, kamerában az iPhone 7 Plust idézi: a fő, 25 mm-es lencsét egy második, 56 mm-es egészíti ki, így 2,3-szoros optikai zoomot tesz lehetővé, nagyon gyors Dual Pixel fókusztechnológiával. A fő, 12 megapixeles szenzor 1,4 mikronos képpontokkal dolgozik. Az akku 5000 mAh-s, de a készülék csak 7,99 milliméter vastag. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.