Hirdetés

Itt a HDMI 2.1



|

A 8K60 és a 4K120 mellett a Dynamic HDR is támogatott az új szabványban.

Hirdetés

A HDMI 2.1 a legutóbbi szabvány a HDMI specifikációin belül, és immáron magasabb videós felbontásokat is támogat

Hirdetés

Ezek között van a 8K60(Hz), a 4K120(Hz), a Dynamic HDR, a sávszélesség pedig emelkedett az új 48 Gbps-os kábellel. Ez utóbbi a 8K-s, HDR-es videók támogatását is garantálja, természetesen a régebbi eszközökkel is használható.

Van egy új mód is, a Game Mode VRR - ez a változó frissítési rátát támogatja, ami lehetővé teszi a grafikus processzor számára, hogy részletesebb és gördülékenyebb képet jelenítsen meg játék közben, és csökkentse a szakadozást, akadozást. A G-SYNC-hez és a FreeSynchez hasonló megoldás PC-kkel és konzolokkal is működik. 

Szintén érdekesség az objektumalapú audio beépített támogatása, amelynek hála az 5.1-es és a 7.1-es rendszerek számos hangszóróval egy 3D-s hangélménnyé bővíthetőek. 

Természetesen a HDMI 2.1 visszafelé kompatibilis a korábbi verziókkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.