Hirdetés

Kipróbálták a Lenovo windowsos VR-headsetét



|

Mozgáskövető szenzorokat és az átlagnál jobb felbontást kínál a Lenovo headsete, amely egyelőre prototípus.

Hirdetés

A Microsoft egy ideje ígéri, hogy a PC-s gyártók hamarosan olyan VR-headsetekkel állnak elő, amelyek nem elég, hogy Windows 10-kompatibilisek, de már 299 dollártól vihetőek lesznek. Ez igazán kedvező árnak ígérkezik, és az Acer, az ASUS, a Dell és a HP is dolgozik ilyen eszközön. 

Hirdetés

A jelek szerint azonban a Lenovo volt az első, amelyik meg is mutatta, hogy eddig mire jutott. A CES-en már többen is ki tudták próbálni a prototípust. A jó hír, hogy a kijelző nagyobb felbontású az átlagnál (két 1440 x 1440-es OLED-panel). A rossz az, hogy a prototípus még nem működik, egyelőre csak felpróbálni lehet a headsetet. 

A nagyjából 350 grammos eszköz könnyebb az Oculus Riftnél és az HTC Vive-nál, illetve beépített szenzorokkal követi a mozgást, tehát külső kamera és más hardver nem kell hozzá. A Lenovo a harmadik féltől származó kontrollereket támogatja majd, amíg azok kompatibilisek a Windows Holographic szoftverrel. 

Fotók: The Verge, Windows Central

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.