Hirdetés

Minden kiszivárgott a Snapdragon 835-ről



|

A legutóbbi szivárgást követően most úgy néz ki, hogy a hivatalos sajtótájékoztató anyaga is előkerült, még több információval.

Hirdetés

A Qualcomm keynote-ja csak január 6-án esedékes, vélhetően itt mutatkozik be végre teljes pompájában a Snapdragon 835-ös SoC, amely az idei év legjobb okostelefonjaiban kap helyet. 

Hirdetés

Az @evleaksnek hála azonban nem kell kivárni a bemutatót, ugyanis a legutóbbi prezentációs anyagok után most a hivatalos sajtótájékoztató is előkerült (legalábbis annak tűnik), további információkkal. 

A leírás alapján a Snapdragon 835 10 nm-es technológiával készül, több mint 3 milliárd tranzisztorral. 30 százalékkal kisebb, 27 százalékkal gyorsabb és 40 százalékkal takarékosabb, mint a tavalyi Snapdragon 820: vagyis jöhetnek a laposabb mobilok, nagyobb akkuval. 

A beszélgetési idő 1+ napra, a zenehallgatási 5+ napra, a 4K-s videó streamelési ideje 7+ órára nőtt - támogatott továbbá a Quick Charge 4, amely 5 perc alatt 5 órányi üzemidőt garantál. Mindez persze okostelefononként változik majd. 

A VR érdekében a 3D-s grafika renderelése 25 százalékkal lett gyorsabb, illetve 60-szor több szín van, mint a Snapdragon 820-nál. Fejlődött a mozgáskövetés, van DSD audio és jelenet-, valamint objektumalapú audio. 

A fotózást EIS 3.0 4K-s videostabilizálás segíti, a fázis- és fényérzékelést a Dual Photodiode és az új hibrid autofókusz keretrendszer javítja. A dupla kamerás rendszerek is támogatottak. 

Az X16 LTE modemmel szerelt SoC a 802.11ad-s WiFi-t is kezeli, tízszer gyorsabb az első-generációs LTE-képes eszközöknél, miközben a modem 45 százalékkal kisebb, 60 százalékkal takarékosabb. Az ujjlenyomatok mellett szem- és arcalapú azonosítást is támogat a lapka. 

A Snapdragon 835 továbbá képes az objektumok felismerésére, a valós idejű kézkövetésre és a hangfelismerésre, biometrikus azonosításra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.