Hirdetés

QLED TV-vel verné a piacot a Samsung



|

A Samsung szerint az új televíziók az OLED-panelre építő riválisokat is a földbe döngölik.

Hirdetés

A Samsung az idei CES-en kihívta az OLED-tévéket, amelyekkel immáron az új, csúcsot jelentő QLED szériás televíziói szállnak szembe. A Samsung szerint a Q9, a Q8 és a Q7 az eddigi legjobb képminőséget és élményt garantálja. 

Hirdetés

A Samsung szerint nagy előrelépéseket tettek, a tavalyi 1000 nites csúcsfényerőt például sikerült 1500 és 2000 közöttire növelni. 

A színeket a QLED-tévék a DCI-P3 skáláján már 100 százalékosan lefedik, vagyis bármilyen fényerő mellett képesek minden színt visszaadni. A gyártó szerint ez azért lehetséges, mert egy új fém anyagot használtak a kvantumpontos technológiában. Természetesen a QLED TV-k háttérvilágítással működnek. 

A 2017-es Samsung csúcstévéket Tizen rendszer vezérli, a kezelőfelület gyakorlatilag nem változott - persze azért fejlődött. Képes például egy tévéműsorból a Shazammal kikeresni a zenéket, és lejátszani azt egy streamingszolgáltatásban. 

A házimozikhoz ezen felül egy "átlátszó" (de megvilágítható) kábelt is bevetett a Samsung. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.